NutriMay - Food, Nutrition and Health in Mayotte: 2006 NutriMay Study ARCHIVE

Responsable(s) :
Deschamps Valerie, Unité de surveillance et d’épidémiologie nutritionnelle

Date de modification : 05/09/2017 | Version : 1 | ID : 7763

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Général
Identification
Nom détaillé Food, Nutrition and Health in Mayotte: 2006 NutriMay Study
Sigle ou acronyme NutriMay
Numéro d'enregistrement (ID-RCB ou EUDRACT, CNIL, CPP, etc.) CNIL No. 906015 (23/02/2006).
Thématiques générales
Domaine médical Endocrinology and metabolism
Pediatrics
Pathologie, précisions Food supply, individual food consumption, physical activity and inactivity, growth, body mass.
Déterminants de santé Lifestyle and behavior
Nutrition
Social and psychosocial factors
Mots-clés food consumption, child health, breastfeeding, underweight, stunted growth, low weight, overseas département, 24-hour recalls, nutrition, Mayotte, excess weight, obesity, hypertension, diabetes, physical activity, physical inactivity, insecurity, body mass
Responsable(s) scientifique(s)
Nom du responsable Deschamps
Prénom Valerie
Adresse 74 rue Marcel Cachin, 93017 Bobigny Cedex
Téléphone + 33 (0)1 48 38 89 11
Email valerie.deschamps@univ-paris13.fr
Laboratoire Unité de surveillance et d’épidémiologie nutritionnelle
Organisme INVS-Institut de Veille
Collaborations
Participation à des projets, des réseaux, des consortiums Yes
Précisions Paris 13 University
Financements
Financements Public
Précisions InVS
Gouvernance de la base de données
Organisation(s) responsable(s) ou promoteur INVS-Institut de Veille Sanitaire
Statut de l’organisation Secteur Public
Existence de comités scientifique ou de pilotage No
Contact(s) supplémentaire(s)
Caractéristiques
Type de base de données
Type de base de données Study databases
Base de données issues d'enquêtes, précisions Not-repeated cross-sectional studies (except case control studies)
Origine du recrutement des participants A population file
Le recrutement dans la base de données s'effectue dans le cadre d'une étude interventionnelle No
Informations complémentaires concernant la constitution de l'échantillon Participants were recruited through two-stage random sampling (clusters followed by households), stratified by socio-economic cluster level based on INSEE clusters. 0-4 year-old children and women of childbearing age were included in all randomly selected households to be over-represented. However, children aged 5-14 years old and other adults (men aged 15 and older and women aged 50 and older), were included in one in two households.
Objectif de la base de données
Objectif principal To describe food consumption, physical activity and nutrition status of the population living in Mayotte, with particular focus on children under 5 years old and women of childbearing age.
Critères d'inclusion Individuals living in an ordinary household in Mayotte and capable of understanding the aims of the study.
Type de population
Age Newborns (birth to 28 days)
Infant (28 days to 2 years)
Early childhood (2 to 5 years)
Childhood (6 to 13 years)
Adolescence (13 to 18 years)
Adulthood (19 to 24 years)
Adulthood (25 to 44 years)
Adulthood (45 to 64 years)
Elderly (65 to 79 years)
Great age (80 years and more)
Population concernée General population
Pathologie
Sexe Male
Woman
Champ géographique Departmental
Détail du champ géographique Mayotte
Collecte
Dates
Année du premier recueil 05/2006
Année du dernier recueil 10/2006
Taille de la base de données
Taille de la base de données (en nombre d'individus) [500-1000[ individuals
Détail du nombre d'individus 969 individuals enrolled from 315 randomly selected ordinary households (household participation rate: 95.7%)
Données
Activité de la base Data collection completed
Type de données recueillies Declarative data
Paraclinical data
Données déclaratives, précisions Face to face interview
Données paracliniques, précisions ---
Existence d’une biothèque No
Paramètres de santé étudiés Health event/morbidity
Others
Autres, précisions Anthropometry, blood pressure.
Modalités
Mode de recueil des données Data collection was realised at participants' homes in face-to-face interviews conducted by specially trained researchers. A questionnaire on housing characteristics was also completed by the household contact person. Anthropometric measurements and blood pressure were also taken. Individual food consumption data were collected using two 24-hours recalls conducted face-to-face. The first recall on the day of the first visit and the second recall one month later.
Procédures qualité utilisées Internal unit procedures.
Suivi des participants No
Pathologie suivies
Appariement avec des sources administratives No
Valorisation et accès
Valorisation et accès
Lien vers le document nouveau document microsoft word (2).docx
Accès
Charte d'accès aux données (convention de mise à disposition, format de données et délais de mise à disposition) Request to the scientist in charge of the study or website request, according to current InVS terms.
Accès aux données agrégées Access not yet planned
Accès aux données individuelles No access

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