Date de modification : 05/09/2017 | Version : 1 | ID : 7763
Général | |
Identification | |
Nom détaillé | Food, Nutrition and Health in Mayotte: 2006 NutriMay Study |
Sigle ou acronyme | NutriMay |
Numéro d'enregistrement (ID-RCB ou EUDRACT, CNIL, CPP, etc.) | CNIL No. 906015 (23/02/2006). |
Thématiques générales | |
Domaine médical |
Endocrinology and metabolism Pediatrics |
Pathologie, précisions | Food supply, individual food consumption, physical activity and inactivity, growth, body mass. |
Déterminants de santé |
Lifestyle and behavior Nutrition Social and psychosocial factors |
Mots-clés | food consumption, child health, breastfeeding, underweight, stunted growth, low weight, overseas département, 24-hour recalls, nutrition, Mayotte, excess weight, obesity, hypertension, diabetes, physical activity, physical inactivity, insecurity, body mass |
Responsable(s) scientifique(s) | |
Nom du responsable | Deschamps |
Prénom | Valerie |
Adresse | 74 rue Marcel Cachin, 93017 Bobigny Cedex |
Téléphone | + 33 (0)1 48 38 89 11 |
valerie.deschamps@univ-paris13.fr | |
Laboratoire | Unité de surveillance et d’épidémiologie nutritionnelle |
Organisme | INVS-Institut de Veille |
Collaborations | |
Participation à des projets, des réseaux, des consortiums |
Yes |
Précisions | Paris 13 University |
Financements | |
Financements |
Public |
Précisions | InVS |
Gouvernance de la base de données | |
Organisation(s) responsable(s) ou promoteur | INVS-Institut de Veille Sanitaire |
Statut de l’organisation |
Secteur Public |
Existence de comités scientifique ou de pilotage |
No |
Contact(s) supplémentaire(s) | |
Caractéristiques | |
Type de base de données | |
Type de base de données |
Study databases |
Base de données issues d'enquêtes, précisions |
Not-repeated cross-sectional studies (except case control studies) |
Origine du recrutement des participants |
A population file |
Le recrutement dans la base de données s'effectue dans le cadre d'une étude interventionnelle |
No |
Informations complémentaires concernant la constitution de l'échantillon | Participants were recruited through two-stage random sampling (clusters followed by households), stratified by socio-economic cluster level based on INSEE clusters. 0-4 year-old children and women of childbearing age were included in all randomly selected households to be over-represented. However, children aged 5-14 years old and other adults (men aged 15 and older and women aged 50 and older), were included in one in two households. |
Objectif de la base de données | |
Objectif principal | To describe food consumption, physical activity and nutrition status of the population living in Mayotte, with particular focus on children under 5 years old and women of childbearing age. |
Critères d'inclusion | Individuals living in an ordinary household in Mayotte and capable of understanding the aims of the study. |
Type de population | |
Age |
Newborns (birth to 28 days) Infant (28 days to 2 years) Early childhood (2 to 5 years) Childhood (6 to 13 years) Adolescence (13 to 18 years) Adulthood (19 to 24 years) Adulthood (25 to 44 years) Adulthood (45 to 64 years) Elderly (65 to 79 years) Great age (80 years and more) |
Population concernée |
General population |
Pathologie | |
Sexe |
Male Woman |
Champ géographique |
Departmental |
Détail du champ géographique | Mayotte |
Collecte | |
Dates | |
Année du premier recueil | 05/2006 |
Année du dernier recueil | 10/2006 |
Taille de la base de données | |
Taille de la base de données (en nombre d'individus) |
[500-1000[ individuals |
Détail du nombre d'individus | 969 individuals enrolled from 315 randomly selected ordinary households (household participation rate: 95.7%) |
Données | |
Activité de la base |
Data collection completed |
Type de données recueillies |
Declarative data Paraclinical data |
Données déclaratives, précisions |
Face to face interview |
Données paracliniques, précisions | --- |
Existence d’une biothèque |
No |
Paramètres de santé étudiés |
Health event/morbidity Others |
Autres, précisions | Anthropometry, blood pressure. |
Modalités | |
Mode de recueil des données | Data collection was realised at participants' homes in face-to-face interviews conducted by specially trained researchers. A questionnaire on housing characteristics was also completed by the household contact person. Anthropometric measurements and blood pressure were also taken. Individual food consumption data were collected using two 24-hours recalls conducted face-to-face. The first recall on the day of the first visit and the second recall one month later. |
Procédures qualité utilisées | Internal unit procedures. |
Suivi des participants |
No |
Pathologie suivies | |
Appariement avec des sources administratives |
No |
Valorisation et accès | |
Valorisation et accès | |
Lien vers le document | nouveau document microsoft word (2).docx |
Accès | |
Charte d'accès aux données (convention de mise à disposition, format de données et délais de mise à disposition) | Request to the scientist in charge of the study or website request, according to current InVS terms. |
Accès aux données agrégées |
Access not yet planned |
Accès aux données individuelles |
No access |
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